30 lipanj 2023

Prvi radni sastanak Radne grupe za izradu dokumenta “Inicijative za zakonsku regulativu invalidskih iskaznica”

U sklopu projekta Mostar – Prostori koji pokreću kojeg financira Vlada Velike Britanije, danas smo u prostorijama Centra za socijalni rad održali prvi radni sastanak Radne grupe za izradu dokumenta “Inicijative za zakonsku regulativu invalidskih iskaznica”. Projekt provodi “Udruga za Down sindrom” sa “Udruženjem mladih Ružičnjak” i Centrom za socijalni rad Grad Mostar.

Sretni smo što smo u Radnu grupu okupili najkvalitetnije stručnjake iz oblasti prava, socijalne politike i skrbi kao i predstavnike nevladinih organizacija osoba s invaliditetom u HNŽ. Radnu grupu čine dr. sc. Rebeka Kotlo, red prof. Pravni fakultet Univerziteta u Mostaru i izvršna direktorica Centra za ljudska prava Mostar, dr.sc. Sanja Bazina – Crnokić, doc. SUM i voditelj ureda za zakonodavstvo HNŽ, dipl. iur. Zdravka Marić, ravnateljica Centra za socijalni rad Mostar, Karolina Tadić Lesko socijalni radnik, Centar za socijalni rad Mostar, Danijela Kegelj – predsjednica udruženja Vedri osmijeh i Goran Petrović, udruga za Down sindrom i tehnička podrška Radnoj grupi. Na današnjem sastanku smo za predsjednicu Radne grupe izabrali gđa. Danijelu Kegelj, a tijekom sastanka mogle su se čuti kvalitetne pozitivne inicijative za izradu dokumenta.

Odredili smo smjernice koje će se provoditi u tri oblasti, potrebe, prava i prakse kao i dinamiku rada. Svaki član Radne skupine je preuzeo svoj dio obaveza i odgovornosti u radu Radne grupe. Nama je iznimna čast što su svi pozvani prihvatili sudjelovanje u radu ove grupe, koja za cilj ima izraditi dokument Inicijative za zakonsku regulativu invalidskih iskaznica. Očekuje nas vruće radno ljeto ali sa jednom pozitivnom energijom u ostvarivanju cilja koji će doprinijeti poboljšanju kvalitete života osobama s invaliditetom.